'Reijnders persoonlijk rond met AC Milan; clubs naderen akkoord over transfersom'

Het heeft er alle schijn van dat Tijjani Reijnders volgend seizoen in het San Siro te bewonderen is. De 24-jarige middenvelder is volgens De Telegraaf persoonlijk akkoord met AC Milan en de Italianen naderen een akkoord met AZ over de transfersom.

"Er is concrete interesse van AC Milan. We zitten nu in de fase dat de clubs met elkaar in gesprek zijn", vertelt de vader en tevens zaakwaarnemer van Reijnders aan de krant. AZ zou in totaal zo'n 25 miljoen willen ontvangen voor de middenvelder, die nog tot medio 2027 onder contract staat in Alkmaar. Het eerste bod van Milan, zo'n zestien miljoen plus bonussen, werd afgeslagen.

Reijnders kan in Milaan een contract gaan tekenen tot 2028. Daarnaast zou hij daar een jaarsalaris van 1,7 miljoen netto kunnen verdienen. Beide clubs naderen elkaar nu in de hoogte van de transfersom. Er zouden 'nog maar enkele miljoenen' tussen zitten en zowel AZ al AC Milan lijkt bereid te zijn om water bij de wijn te doen.

Uittocht

Het is niet de eerste keer deze zomer dat een speler van AZ naar Italië vertrekt. Eerder verliet Sam Beukema de club al voor Bologna. Verder worden ook spelers zoals Milos Kerkez, Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis nauwlettend in de gaten gehouden door Europese (top)clubs. Lazio zou de beste papieren hebben voor Kerkez, wat hem de derde speler van AZ zou maken die een transfer maakt naar Italië.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers