Oude liefde roest niet: Summerville 'staat gewoon op de Coolsingel' bij kampioenschap Feyenoord

Feyenoord draait een uitstekend seizoen in zowel competitieverband als Europees verband en dat ziet Crysencio Summerville ook vanuit Engeland. De voormalig jeugdspeler van de Rotterdammers hoopt op een landstitel voor zijn oude club: "Dan sta ik ook op de Coolsingel", aldus Summerville tegenover het Algemeen Dagblad.

In de Eredivisie gaat Feyenoord het voor de wind. De Rotterdammers staan met 70 punten acht punten los op de concurrenten Ajax en PSV. Daarnaast doet de Rotterdamse club het ook goed in Europees verband. De groepsfase van de Europa League werd gewonnen en in de knock-outfase werd eerst Shakhtar Donetsk uitgeschakeld en in eigen huis werd de eerste ontmoeting met AS Roma gewonnen. De prestaties van Feyenoord kunnen op lof rekenen van Summerville: "Wat Arne Slot al heeft met deze ploeg is zo knap", aldus de aanvaller Leeds United.

Summerville blij voor voormalig teamgenoten

Summerville geniet van Feyenoord dit seizoen en stipt daarbij ook de overwinning tegen Ajax aan: "Die was zo belangrijk", begint de aanvaller. "En dat Lutsharel Geertruida, met wie ik ben opgegroeid op pleintjes in Rotterdam, de winnende maakte in Amsterdam. Dat was prachtig", aldus Summerville, die ook blij is voor de andere spelers van Feyenoord. "Als die gasten daadwerkelijk een prijs winnen en ze staan op de Coolsingel, dan sta ik daar ook als ik het kan combineren met het schema van Leeds", vertelt Summerville, die niet per se baalt dat hij niet meer bij Feyenoord speelt. "De dingen lopen zoals ze lopen. Ik heb een ander pad ingeslagen", concludeert de aanvaller.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers