'Barca gaat opnieuw poging doen om De Jong te lozen'

Binnen de lijnen gaat het goed met FC Barcelona. De Catalanen staan namelijk bovenaan in La Liga. Buiten de lijnen is het echter een ander verhaal. De onrust bij de voetbalclub lijkt nu (net als vorige zomer) weer zijn tol te eisen op de selectie.

Marca meldt namelijk dat er weer spelers verkocht moeten worden om de financiële huishouding op orde te houden. Naast Alejandro Baldé, Raphinha, Ansu Fati, Ferran Torres, Andreas Christensen en Eric Garcia zou ook Frenkie de Jong tegen een goed bod mogen vertrekken bij de Catalaanse club.

"Hij is weliswaar een sleutelspeler voor Xavi, maar hij is ook een van de populairste spelers op de markt", schrijft de Spaanse krant. De Nederlander is voor Xavi een van zijn belangrijkste spelers. De Jong zal onder bondscoach Ronald Koeman ook een grote rol van betekenis gaan spelen bij het Nederlands elftal, maar door een blessure moest hij de eerste twee interlands van de tweede termijn van Koeman laten schieten.

Bezuinigingen voor terugkeer

Volgens de Spaanse krant moet er geld bezuinigd worden om een hele bijzondere speler terug te halen. Barca zou in de zomer een poging willen wagen om Lionel Messi weer in Camp Nou te laten voetballen. Daarvoor zullen spelers verkocht moeten worden en De Jong lijkt hier een slachtoffer van te worden.