Trots overheerst bij Leeuwinnen na WK-uitschakeling: "Heel zuur, maar we zitten weer bij de top"

De Oranje Leeuwinnen verloren donderdagnacht van de Spaanse dames en zijn daardoor uitgeschakeld op het WK. De kwartfinale bleek na 120 minuten voetballen de eindbestemming van het toernooi, maar desondanks vertrekken de vrouwen met opgeheven hoofd uit Nieuw-Zeeland.

Bondscoach Andries Jonker had niet lang nodig om de vinger op de zere plek te leggen. "Spanje heeft afgedwongen dat wij de lange bal speelden., Ze hebben ons voortdurend onder druk gezet. Als je dan gaat opbouwen, dan breng je jezelf in de problemen", opent hij in gesprek met de NOS. "Ze gaven heel veel ruimte weg achter hun verdediging. Dan moet je ook wel nauwkeurige dieptepasses geven. Dat kregen we niet voor elkaar, terwijl de gelegenheid er wel was. Vooral de eerste helft was moeizaam."

Hij sprak niet veel later ook over een trots gevoel, iets wat ook captain Sherida Spitse kan beamen. "We hebben alles gegeven en gestreden voor wat we konden tegen een goed Spanje. Het houdt nu op... In de eerste helft hadden zij grotere kansen dan wij, maar als ik kijk naar de tweede helft, waren we echt niet minder dan Spanje. We hebben echt goede kansen gehad. Het is gewoon heel zuur. Maar ik kijk met een trots gevoel terug op wat we dit hele toernooi hebben laten zien. We zitten weer bij de top. Dat waren we niet, maar nu weer wel. Hier kunnen we mee door."

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het WK

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers