Wellenreuther over plek bij Feyenoord: 'Hier om te spelen'

Timon Wellenreuther en Feyenoord hebben hun contractverlenging eerder wereldkundig gemaakt. De Duitse sluitpost heeft besloten om zijn avontuur in Rotterdam-Zuid te verlengen en tekende voor minimaal twee seizoenen bij.

Daarmee doen de Rotterdammers goede zaken, omdat er vanuit binnen- en buitenland werd geaast op de diensten van Wellenreuther. Landskampioen PSV was namelijk gestart met het oriënteren naar een mogelijke vervanger van Walter Benítez, die sinds deze week concrete gesprekken voert met een nieuwe club.

Timon Wellenreuther verlengt contract bij Feyenoord

Hij groeide uit tot dé perfecte vervanger van Justin Bijlow. De eerste doelman van de stadionclub had ook dit seizoen weer te maken met blessures en als stand-in stelde Wellenreuther nog geen enkele keer teleur. In de Eredivisie, TOTO KNVB Beker én de Europese competities hield de Duitser Feyenoord meerdere keren op de been. Dat is nu beloond met een contractverlenging, die hem tot medio 2027 aan de club verbindt. Sinds 2022-2023 loopt hij rond in Rotterdam, nadat hij was gehuurd van RSC Anderlecht en vervolgens voor één miljoen euro definitief werd toegevoegd aan de selectie.

Wellenreuther duidelijk over eerste plek onder de lat

In gesprek met RTV Rijnmond sprak Wellenreuther over zijn positie als doelman bij Feyenoord. Bij zijn verlenging heeft de club uit Rotterdam hem geen garanties gegeven. "Ik heb de ambitie om te spelen en dat weet de club. Uiteindelijk bepaalt de coach wie de eerste en tweede keeper is. Ik wil voor de rol als eerste doelman gaan. Ik teken hier niet voor drie jaar om op de bank te zitten. Ik voel het vertrouwen in mij en dat is waarom ik heb bijgetekend voor drie jaar.”

Duitse sluitpost noemt redenen voor contractverlenging in Rotterdam-Zuid

Er werd getwijfeld over het aanblijven van Wellenreuther, omdat hij duidelijk uitgesproken had om ergens eerste keus te willen zijn. Uiteindelijk gaf een samenkomst van factoren de doorslag om tóch bij te tekenen. "De afgelopen twee seizoenen waren fantastisch. De steun van het publiek, het vertrouwen dat ik voel vanuit de club en de staf: dat waren stuk voor stuk belangrijke redenen voor mij om bij Feyenoord te willen blijven."

Er is echter nog altijd sprake van honger naar meer herinneringen en successen in rood-wit. "Ik heb hier al veel mooie momenten meegemaakt, vorig seizoen nog met het spelen van de bekerfinale, en ik kijk er naar uit om de komende jaren nog meer successen te behalen." Brian Priske liet zich onlangs uit over de kwaliteit binnen de selectie.

Feyenoord-doelman vertrekt