Henk Fraser baalt van optreden Rolling Stones: "Kunnen nu niet besloten trainen, heel storend"

Henk Fraser baalt van optreden Rolling Stones: "Kunnen nu niet besloten trainen, heel storend"

Henk Fraser baalt dat hij met Vitesse niet in staat is om besloten te trainen wanneer hij dat wil. Omdat Vitesse geen eigenaar is van de GelreDome, kan het niet zelf beslissen wanneer er wordt getraind in het stadion, terwijl een besloten training volgens de oefenmeester doorslaggevend kan zijn.

Besloten trainen

Daarom wil Fraser vaker besloten trainen op trainingscomplex Papendal. ''Het kan in verschillende opzichten heel belangrijk zijn. Ik vind het storend dat het niet kan. Ik ga dat niet ontkennen. Voor een club als Vitesse zou je naar een oplossing moeten zoeken, want wat mij betreft is het een grote tekortkoming dat we nu afhankelijk zijn van een aantal factoren,'' vertelt de trainer in gesprek met Omroep Gelderland.

Vitesse speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo en had graag besloten getraind. De oefenmeester vindt alleen wel dat je dit niet te vaak moet doen. "Dat moet je de supporters ook niet aan doen, maar tegen sommige tegenstanders kan het in mijn ogen doorslaggevend zijn."

Rolling Stones

Zondagavond is de GelreDome gereserveerd voor een optreden van de Rolling Stones en daarom kon er niet besloten getraind worden. ''Niet de eerste de beste. Ik vind het wel mooie muziek, maar ik focus mij vooral op mijn eigen wedstrijd. Dat is al zwaar genoeg,'' aldus Fraser.