Spits getipt in Rotterdam en Eindhoven: "Is voor zowel PSV als Feyenoord op te halen"

Volgens Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, moet Feyenoord een poging wagen om voormalig Fortuna Sittard-spits Andrija Novakovich naar Rotterdam te halen. Feyenoord is nog op zoek naar een extra aanvaller door de blessure van Nicolai Jørgensen. Ook PSV zou Novakovich volgens Wijffels kunnen gebruiken.

Novakovich staat onder contract in Engeland bij Reading, dat hem het afgelopen jaar verhuurde aan Fortuna Sittard. In de Eredivisie maakte de international van de Verenigde Staten indruk. "Of je 'm goed genoeg vindt of niet, maar Novakovich, die vorig jaar in De Kuip scoorde, is voor zowel PSV als Feyenoord op te halen", zegt Wijffels in de voetbalpodcast van het AD. "Hij speelt in Engeland bij Reading. Het is niet gezegd dat het nou een verlossing is, maar het kan nog een optie worden in het laatste deel van de transferwindow."

Mikos Gouka, collega van de krant, verwacht dat Feyenoord zich nog gaat roeren op de transfermarkt. "Stam wil wet wat. Er zijn ook wel wat spelers gekomen, maar dat waren niet allemaal spelers die Stam graag wilde. Dirk Kuijt en Sjaak Troost zijn heel erg op het inpassen van de eigen jeugd. Bannis is een goede spits, maar die is pas zeventien jaar."