Straf voor Bosz bekend na kritiek op Makkelie: PSV-coach moet oppassen

Peter Bosz is door de tuchtcommissie van de KNVB bestraft voor zijn kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie. De PSV-trainer is een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd 

Deze schorsing komt voort uit Bosz' opmerkingen na de thuiswedstrijd van PSV tegen Sparta, waarin hij zijn onvrede over Makkelies beslissingen uitsprak. De aanklager betaald voetbal had aanvankelijk de intentie om Bosz voor een wedstrijd te schorsen, na het uitlichten van zijn uitspraken tijdens een interview met ESPN, waaronder: "Ik ben altijd boos op Makkelie," en "Ik vind het helemaal niets."

Bosz kreeg de kans om zijn verweer te doen, maar de tuchtcommissie vond een straf gerechtvaardigd. In tegenstelling tot de aanklager heeft de tuchtcommissie besloten om Bosz niet onvoorwaardelijk te schorsen. In plaats daarvan is gekozen voor een voorwaardelijke straf, wat betekent dat hij tijdens de komende uitwedstrijd tegen AZ gewoon op de bank kan zitten.

De voorwaardelijke schorsing heeft een proeftijd van twee jaar; mocht Bosz zich in deze periode opnieuw misdragen, dan kan de schorsing omgezet worden in een definitieve straf. Dit is waarom Peter Bosz zo'n hekel aan Danny Makkelie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers