Ging Berghuis daarom overstag? Sterspeler Feyenoord mag voor gelimiteerde afkoopsom vertrekken

Feyenoord kwam voorafgaand aan het openingsduel tegen Sparta Rotterdam met een verrassende medelingen: niet alleen blijft Steven Berghuis dit seizoen zeker in De Kuip; ook heeft hij zijn contract met een seizoen verlengd. Het Algemeen Dagblad legt uit hoe het komt dat de sterspeler van de Rotterdammers een nieuw contract heeft ondertekend: Berghuis heeft namelijk een gelimiteerde afkoopsom laten opnemen.

In gesprek met de krant steekt hij zijn ambities om nog een keer in het buitenland te spelen niet onder stoelen of banken: "Maar nu telt alleen Feyenoord. Ik heb echt een band opgebouwd met de club in de laatste jaren. Na afgelopen seizoen had ik een slecht gevoel, over mezelf, over hoe het team zich ontwikkelde. Maar vanaf de eerste training had ik er weer zin in, je voelde dat er weer iets begon te bloeien in het elftal. Daar wil ik graag een rol in spelen. Toch heb ik nog wel de ambitie om in het buitenland te spelen," besluit hij en dus heeft Berghuis volgens de krant een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract laten opnemen, zodat hij volgend jaar alsnog kan vertrekken.

"Feyenoord ontkwam niet aan een gelimiteerde afkoopsom in zijn tot 2022 verlengde contract. Het valt daarom bepaald niet uit te sluiten dat de aanvaller volgend jaar alsnog vertrekt." Hoeveel deze bedraagt, is niet bekend.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Feyenoord - Sparta: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting #FEYSPA’

Willem van Hanegem haalt keihard uit naar drie Feyenoorders na #feyspa

Steven Berghuis vindt Feyenoord mooier dan PSV: "Anders had ik niet bijgetekend"

Niet alle Feyenoord-fans lijken terugkeer Fer te omarmen: "Fergeven, maar niet fergeten"

VIDEO: Berghuis wordt toegezongen bij #feyspa

Voorpret: Feyenoord maakt fans warm voor het seizoen met heerlijke video

Oud-trainer van Feyenoord overleden, club wil minuut stilte bij Feyenoord-Sparta