Verdeeldheid onder Legioen: "Begrip voor de mensen die gaan, maar ook voor supporters die boycotten"

Zondagmiddag wordt de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam gespeeld in een 'volle' Kuip. Het stadion is komende zondag voor 1/3e gevuld. Dat zijn zo'n 15.000 Feyenoorders, maar dat zijn nog lang niet alle seizoenkaarthouders. FSV De Feijenoorder komt met een duidelijk statement.

Voor de supportersvereniging is het besluit van het kabinet nog steeds een doorn in het oog. Volgens FSV De Feijenoorder moet de Kuip helemaal vol. ''Dit vinden wij als bestuur van FSV De Feijenoorder onacceptabel. Wij zijn tegen het claimen van kaarten voor slechts een bepaald deel van onze supporters". Enkele Feyenoorders hadden pech en konden geen ticket voor de wedstrijd van zondag bemachtigen, maar zij krijgen wel voorrang in aanloop naar SC Cambuur thuis.

''Wij zijn er voor alle supporters! Vanuit die optiek is voor ons iedere oplossing anders dan het volledig openen van het stadion voor iedereen, géén oplossing. Ons standpunt is dus duidelijk: open het stadion voor iedereen. Niet morgen of volgende week, maar NU!'', is het duidelijke statement van de supportersvereniging.

Het Legioen kan niet wachten om weer naar De Kuip te mogen. ''Natuurlijk hebben we alle begrip voor de mensen die dolgraag, op welke manier dan ook, hun club willen steunen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Datzelfde begrip hebben we voor de mensen die besloten hebben de wedstrijden in deze vorm juist te boycotten".

Ook interessant