Schreuder verklaart keuze: 'Ik kies vóór Baas en niet tégen Wijndal'

Alfred Schreuder is er met zijn Ajax niet in geslaagd om zich te revancheren tegen Napoli. Aan het tweede duel in een kort tijdsbestek wisten de Amsterdammers weer geen punten over te houden. Na afloop sprak de oefenmeester met RTL 7.

'Het klinkt heel raar, maar ik vind eigenlijk dat we een heel goede wedstrijd gespeeld hebben', sprak Schreuder. 'We hebben prima dingen laten zien. Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld over het resultaat. Dat wel. De tegenstander is ook gewoon heel goed; het tempo en de snelheid… Op dit niveau worden kleine dingen afgestraft… Zij waren veel efficiënter.'

Door de afwezigheid van de geschorste Devyne Rensch maakte Jorge Sánchez zijn basisdebuut. Niet alleen in de Champions League, maar überhaupt in dienst van Ajax. De Mexicaan had het moeilijk tegenover Khvicha Kvaratskhelia, maar Schreuder neemt het voor hem op. 'Hij heeft het prima gedaan. Hij speelde natuurlijk tegen een topspeler, maar je ziet dat hij een mentaliteit heeft die we nodig hebben.'

Geen kans voor Wijndal

Al in de rust werd in de studio van RTL 7 de vraag opgeworpen waarom Owen Wijndal genegeerd wordt. Het thema werd alleen maar groter toen Schreuder er in de tweede helft  voor koos om Youri Baas in te brengen en zo niet te kiezen voor Wijndal. 'Omdat Baas het al een hele tijd goed doet. Hij is achttien jaar en fit', verklaart de coach. 

Dat Wijndal geen kansen krijgt, heeft volgens zijn trainer ook te maken met zijn fitheid. 'Wijndal is vijf weken geblesseerd geweest, hij heeft alleen een wedstrijd met Jong Ajax gespeeld. Dus ik kies dan vóór Baas en niet tégen Wijndal. Het is wel een wedstrijd op Champions League-niveau hè, dat moeten we niet vergeten', besluit Schreuder. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers