Tadić trapt op de rem: "Verwachtingen mogen hoog zijn, maar mate van realisme is ook belangrijk"

Dušan Tadić vraagt de Ajax-fans om begrip voor de huidige situatie bij de Amsterdammers. De Serviër kende een aantal geweldige jaren in de Nederlandse hoofdstad, maar staat op dit moment vierde in de Eredivisie. Volgens de Ajax-captain is het onmogelijk om ieder jaar grote successen te behalen.

Het vertrek van Erik ten Hag heeft er stevig ingehakt, want er werd zondag éindelijk weer gewonnen. Onder leiding van John Heitinga, de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder, ging Excelsior met 1-4 over de knie en dat betekende de eerste overwinning in acht duels in competitieverband. De prestaties hadden ook invloed op het publiek en bestuur van Ajax, maar dat is niet gek volgens de Serviër. "Kritiek is normaal bij zo’n grote club."

Volgens Tadić worden de prestaties van zijn ploeg flink ondergewaardeerd. Zowel in Nederland als in Europa wisten de Amsterdammers geweldige prestaties neer te zetten. "Ik geef je een voorbeeld. Vorig jaar werden we kampioen en wonnen we alle groepswedstrijden in de Champions League. Maar hoe kijken mensen terug op dat seizoen? Als niet heel bijzonder. Mede omdat we van Benfica verloren en de laatste wedstrijden niet heel goed speelden".

Hij trekt daarbij ook de vergelijking met de binnenlandse concurrentie. PSV versloeg de Amsterdammers in de bekerfinale en Feyenoord schopte het tot de finale van de Conference League. De clubs werden gecomplimenteerd met deze mijlpalen, maar dat is volgens de aanvoerder onterecht. "Dat zegt iets over die clubs, maar zeker ook over Ajax. Soms moeten we bij Ajax waarderen wat we hebben bereikt. De verwachtingen mogen hoog zijn, moeten hoog zijn, maar een mate van realisme is ook belangrijk".