Samenvatting: PSV eerste bekerfinalist na overwinning op Spakenburg

Het sprookje van Spakenburg is ten einde. De amateurvoetballers moesten met opgeheven hoofd de meerdere erkennen in PSV. De bezoekers uit Eindhoven kroonde zich na een 1-2 overwinning tot eerste bekerfinalist van dit seizoen.

Spakenburg hield stand

Spakenburg hield in de eerste helft knap lang stand tegen PSV, dat vlak voor de rust pas op een voorsprong kwam. Het was Érick Guti die voor de openingstreffer tekende. Via de Mexicaanse middenvelder ging PSV met een voorsprong aan de thee.

Bliksemstart na rust

Na de kopjes thee schoot PSV uit de kleedkamers. Een minuut na rust kwam het via Patrick van Aanholt op een 0-2 voorsprong. Zo leek er via de linksachter weinig aan de hand voor PSV.

WERELDGOAL GREEN

Dit doelpunt vergeten we niet snel! Na een uur spelen doet Spakenburg dan toch iets terug. En hoe. Dwayne Green besloot maar eens van ruim dertig meter uit te halen, waar Joel Drommel geen kans op had. Zo was er ineens weer hoop voor de thuisploeg, die achteraf vals bleek te zijn. Zo was de hoop slechts uitgestelde teleurstelling. Toch kon de ploeg van Chris de Graaf met trots van het veld af, want wat was het een sprookje voor Spakenburg.