"Toen zag ik hem boos worden op Ramalho, dat wil je zien"

Als je alleen de stand hebt gezien, dan zul je denken dat PSV over Excelsior heen is gewalst (4-0), maar niks was minder waar. De Eindhovenaren waren vaak erg slordig en pas in het laatste kwartier liep de ploeg van Ruud van Nistelrooij weg bij de Rotterdamse tegenstander. Dat zagen ook Marco Timmer en Björn van der Doelen van de Skiete Willy Podcast. Ook lichtten zij een momentje in de Brabantse defensie nog even uit.

"Excelsior speelde nog minder aanvallend dan Spakenburg", stelt Timmer, PSV-watcher van Voetbal International. "Dan moet je dus een heel hoog baltempo hebben, wil je ergens een moment creëren dat iemand uitstapt. Dat gebeurde niet en toen zag je Van Aanholt echt boos worden op André Ramalho. Toen dacht ik: hé, dat is wat je eigenlijk ook een keer wil zien."

Persoonlijkheid

"Van Aanholt is een speler naar mijn hart", vult Van der Doelen aan. "Ik snap heel goed dat ze hem gehaald hebben. Het is een jongen die zijn bek open doet, waar je niet mee gaat knikkeren. Het is jammer dat hij geen centrale positie heeft, want daar hebben we er een paar van nodig. Hij is groot, sterk en dendert er vaak overheen. Daarmee is hij iemand die kan uitgroeien tot een persoonlijkheid, ondanks dat hij er nog niet zo lang is. Hij straalt wel iets uit."

Na afloop vroeg Timmer aan de linksback waar het precies overging in het onderonsje met Ramalho: "Hij gaf aan dat hij zich irriteerde aan het lage baltempo. Anders speel je de boel nooit kapot. Hij gaf ook aan dat er echt niet alleen maar liever jongens bij PSV zitten. Luuk de Jong doet zijn dingetje, Boy Waterman ook. Dat gebeurt dus echt wel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers