Aanklager KNVB slaat modderfiguur: ook na hoger beroep vrijspraak voor rood in De Kuip

Philippe Sandler van NEC wordt niet geschorst voor zijn rode kaart in De Kuip. Tijdens de bekerwedstrijd (4-4, Feyenoord w.n.s.) maakte de verdediger hands en werd daarvoor door Rob Dieperink van het veld gestuurd. 

Een dag later werd de kaart geseponeerd. Daar leek het bij te blijven, totdat het nieuws naar buiten kwam dat de aanklager van de KNVB het niet eens was met de uitspraak van de tuchtcommissie. Zij gingen in beroep tegen de seponering. Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, was niet mild in zijn bewoordingen na het horen van het nieuws. 

Onjuist beroep

Nu is de rode kaart alsnog geseponeerd door de tuchtcommissie waardoor Sandler er voor NEC dit weekend tegen Ajax 'gewoon' bij kan zijn. De aanklager zou met een onjuist beroep zijn gekomen.
"De commissie van beroep oordeelt dat onvoldoende bewezen kan worden dat Sandler de bal opzettelijk met de hand c.q. arm heeft gespeeld, zoals hem ten laste is gelegd. Dit oordeel betekent niet dat er in het geheel geen sprake had kunnen zijn van strafbaar hands. Andere vormen van strafbaar hands (zoals bijvoorbeeld het raken van de bal met de hand/arm door het op onnatuurlijke wijze groter maken van het lichaam) zijn door de aanklager niet ten laste gelegd. Daarover heeft de commissie van beroep zich in dit geval dan ook niet kunnen uitlaten", zo meldt de KNVB op hun website.