De grootste flops van de eerste seizoenshelft

Elk seizoen zijn er spelers die bijzonder tegenvallen en vaak op negatieve wijze een hoofdrol spelen binnen een elftal. Voetbalflitsen keek naar de Nederlandse velden en stelde een elftal samen. Dit zijn de Eredivisie-flops van de eerste seizoenshelft!

Doelman: Andries Noppert 

De verwachtingen rondom Noppert waren hooggespannen na het WK. Het lukt de doelman vooralsnog maar niet om op het niveau te komen dat hij had voor zijn blessure. Zo ging hij dit seizoen zichtbaar een paar keer in de fout. Al heeft hij zich de laatste wedstrijden van 2023 redelijk hersteld. 

Rechtsback: Anton Gaaei 

De wedstrijd tegen Feyenoord hebben veel Ajacieden nog in hun achterhoofd. Gaaei zakte door het ijs en werd in de eerste helft nog gewisseld. De aankoop van Sven Mislintat is vooral aan de bal erg matig en lijkt niet te voldoen aan het gewenste Ajax-niveau.

Centrale verdediger: Josip Sutalo

Ajax en Dinamo Zagreb bereikten op 20 augustus 2023 overeenstemming over de overgang van de gewilde Josip Sutalo naar Amsterdam. Ajax betaalde 20,5 miljoen euro aan Dinamo Zagreb. Ook de verwachtingen rondom Sutalo waren hooggespannen. De Kroatische centrale verdediger heeft het tot nu toe niet waargemaakt en lijkt meer te steunen op de zeventienjarige Jorrel Hato dan de tiener op hem.  

Centrale verdediger: Dominik Oroz 

Oroz speelt net als alle Vitesse-verdedigers een erg matig seizoen. De Oostenrijker liet zich vaak makkelijk van de bal zetten en weet sinds zijn komst niet te imponeren achterin.

Linksback: Enzo Cornelisse

De zoon van oud-voetballer Tim Cornelisse weet nog niet zijn stempel te drukken bij Vitesse. De voormalige jeugdspeler van de Arnhemmers heeft het in veel wedstrijden zichtbaar moeilijk. Maar hij is nog altijd 21 jaar en wie bij Vitesse zit wel lekker in zijn vel op het veld? 

Middenvelder: Melle Meulensteen

Meulensteen was afgelopen eerste seizoenshelft misschien wel de grootste dissonant bij een heel matig Vitesse. De veelzijdige middenvelder/verdediger is een van de bekende namen bij de Arnhemmers en er wordt onder meer van hem verwacht dat hij het team op sleeptouw neemt. Dat is tot nu toe niet gelukt…

Middenvelder: Mats Seuntjens 

Iedereen had hoge verwachtingen van Seuntjens toen hij naar FC Utrecht vertrok. Maar na vijftien wedstrijden heeft de veelzijdige middenvelder maar een goal gemaakt en een assist gegeven. Ronduit teleurstellend dus. 

Middenvelder: Anass Salah-Eddine

Salah-Eddine kwam met veel verwachting terug van zijn verhuurperiode bij FC Twente. Zo speelde hij goede wedstrijden onder Ron Jans bij de Tukkers op het middenveld, maar zijn goede vorm lijkt hij achter gelaten te hebben in De Grolsch Veste. Zo begon de linksback, die ook op het middenvelder uit de voeten kan, in de basis onder Maurice Steijn, maar hij komt nu niet meer in het plaatje voor in Amsterdam. 

Rechtsbuiten: Jens Odgaard 

Odgaard beleefde een aardig eerste seizoen bij AZ, maar zijn tweede seizoen loopt, vooralsnog, allesbehalve aardig. De 24-jarige Deen is zijn basisplek gedurende seizoen kwijtgeraakt en is niet in staat geweest om daar iets in te veranderen. Hij staat na een half seizoen nog altijd op nul Eredivisie-doelpunten.

Spits: Georges Mikautadze

Ajax kwam in de zomer van 2023 uit bij Georges Mikautadze, die een contract tot medio 2028 tekende in Amsterdam. Hij kwam voor zestien miljoen euro over van FC Metz en werd hierdoor de zoveelste aankoop van Sven Mislintat afgelopen zomer. In Amsterdam lijkt zijn vertrek in deze winter al bespreekbaar door zijn geringe minuten aan speeltijd. En als de aanvaller het een keer mag laten zien, weet hij niemand te bekoren. 

Linksbuiten: Mitchell van Bergen

FC Twente haalde Van Bergen in het slot van de transferperiode voor een miljoen op van Stade Reims. Er wordt gesproken van een paniekaankoop van Arnold Bruggink en Jan Streuer aangezien de snelheidsduivel nog geen stempel weet te drukken in Enschede. In zijn minuten dat hij op het veld staat excelleert hij vooral in egocentrische acties.

Hier het volledige overzicht:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers