Vitesse en GelreDome komen er nog niet uit, rechtbank doet deze maand nog uitspraak

Gesprekken tussen Vitesse, stadioneigenaar Nedstede en de exploitatiemaatschappij over de situatie rondom GelreDome hebben vooralsnog tot niets geleid. Rechtbank Gelderland gaf de betrokken partijen in het kort geding tot woensdag om met elkaar tot een afspraak te komen, maar dat is niet gelukt. Iets wat Vitesse wel had gehoopt. 

De ploeg uit Arnhem hoopt dat het ook in het seizoen 2023/2024 haar thuiswedstrijden mag blijven spelen in het GelreDome. Al vanaf 1998 spelen de geel-zwarten in het stadion. Deze maand nog komt de rechter met een uitspraak of Vitesse een nieuw huurcontract krijgt om in het stadion te blijven voetballen. Op dit moment loopt het contract tot 1 oktober, maar dat loopt dus af als het nieuwe seizoen al is begonnen. 

En precies dat is een struikelblok voor de KNVB. Voor 1 maart moeten de Arnhemmers bij de KNVB aantonen dat ze voor het gehele nieuwe seizoen de beschikking hebben over een een stadion. Zo niet, dan wordt de clublicentie ontnomen en kan het zomaar zijn dat we Vitesse niet meer terug zien in de Eredivisie. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers