Vijf redenen waarom Feyenoord volgend seizoen weer meedoet om de landstitel

Feyenoord zal zich volgend seizoen weer willen melden in de strijd om de landstitel. De Rotterdammers hebben alleen wel een flinke financiële achterstand op zowel Ajax als PSV. Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom Feyenoord in het seizoen 2019/20 tóch weer helemaal meedoet om het kampioenschap, na het teleurstellende huidige seizoen. 

1. Jaap Stam 

Het is al een tijdje bekend dat Jaap Stam het stokje van Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen overneemt. Stam was eerder trainer van Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle. Met Stam gaat er een frisse wind waaien in de Kuip en komt er een relatief jonge trainer (46) aan het roer te staan. De oud-international heeft veel zin in zijn avontuur, heeft zelf een prachtige carrière als speler gehad en hij zei onlangs nog dat hij Feyenoord misschien wel de grootste club van Nederland vindt. Dat zal Feyenoordfans als muziek in de oren klinken.

2. Nieuwe technisch directeur 

Martin van Geel maakte woensdag bekend dat hij Feyenoord per 1 juli zal verlaten. De Rotterdammers zijn daarom nu op zoek naar een opvolger voor de technisch directeur. Er zijn al meerdere potentiële kandidaten genoemd voor de opvolging van Van Geel, maar het belangrijkste is misschien nog wel: de negativiteit die rond Van Geel heerste, zoals de vertrekkende oud-voetballer het zelf verwoordde, was niet goed voor de club. Dat is straks verleden tijd.

3. Aankoop/verkoop spelers 

De vraag is natuurlijk welke spelers van Feyenoord zullen blijven en welke spelers zullen verkocht worden. Robin van Persie zal na dit seizoen stoppen als profvoetballer. De gehuurde Jordy Clasie zal, zoals het er nu naar uit ziet, terugkeren naar Southampton. Cuco Martina is ook gehuurd, maar zijn contract bij Everton loopt af na dit seizoen. Wie weet zal Nicolai Jørgensen Feyenoord verlaten na dit seizoen. De Deense spits heeft dit seizoen maar drie keer gescoord en zit tot zijn eigen ontevredenheid regelmatig op de bank. Eerder gaf Jørgensen al aan dat hij een gesprek wil met Martin van Geel over zijn toekomst. Als deze spelers allemaal zullen vertrekken, zal Feyenoord ongetwijfeld de transfermarkt op gaan om de selectie van vers (en kampioenswaardig) bloed te voorzien.

4. Talenten die doorstromen 

Het grootste talent van Feyenoord dat dit seizoen doorbreekt is Orkun Kökcü, maar er staan meerdere talenten te popelen om door te breken voor de Rotterdamse topclub, onder wie Joël Zwarts, Wouter Burger en Lutsharel Geertruida. Gaat Feyenoord net als in de jaren van Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij weer vol inzetten op de jeugd en op die manier aanhaken bij de Nederlandse top?

5.  Feyenoord in thuiswedstrijden erg sterk 

Feyenoord heeft seizoenen gehad dat het onverslaanbaar was in De Kuip. Dit seizoen is en was dat anders en presteert de ploeg thuis niet constant genoeg. Denk bijvoorbeeld aan de nederlagen tegen Willem II (2-3) en Fortuna Sittard (0-2). Als de Kuip volgend seizoen weer een 'onneembare vesting' is, ziet de wereld er direct heel anders uit voor de Rotterdammers.