Maduro bemoeit zich met opstelling Oranje: "Niemand praat over 4-4-2"

Het Nederlands elftal treedt zaterdagavond aan in de kwartfinale van het EK tegen Turkije en Hedwiges Maduro opteert voor een nieuw strijdplan. De voormalig international van Oranje hoopt niet alleen op nieuwe namen, maar ook op een nieuwe formatie.

Dat heeft alles te maken met de vier wedstrijden die de ploeg van bondscoach Ronald Koeman al gespeeld heeft tegen Polen, Frankrijk, Oostenrijk en Roemenië. Vooral de vormdip van Memphis Depay vindt hij reden genoeg om wijzigingen door te voeren voor het treffen met Turkije.

Hedwiges Maduro opteert voor formatiewijziging tegen Turkije

Maduro hoopt namelijk dat de bondscoach in durft te grijpen voor de kwartfinale en noemt vooral de voorhoede als zorgkindje. "Ik vind dat Depay niet goed speelt. Hij heeft wel kwaliteiten en kan uit het niets een goal maken. Brobbey kan zeker tegen Turkije van waarde zijn, maar een Zirkzee of Weghorst ook. Iedereen spreekt altijd over 4-3-3 en 3-5-2, maar niemand praat over 4-4-2. Dan kun je een keer met Depay en Brobbey spelen. Je hebt er ook de backs voor en je kunt bepaalde spelers makkelijker kwijt."

Steven Bergwijn gecomplimenteerd voor invalbeurt

Steven Bergwijn werd tegen de Roemenen voor de Leeuwen gegooid, tot onbegrip van het Oranje-legioen, maar maakte een goede indruk. Dat zag Maduro ook, die vorig seizoen met de aanvoerder van Ajax werkte. "Het is een hele leuke en vriendelijke jongen in de spelersgroep. Hij lacht altijd. Hij heeft plezier als hij voetbalt. Het is een soort straatjongen daarin. Door zijn acties en hoe hij op de trainingen is, laat hij zien dat hij een bepalende speler is. Hij zal het niet zeggen, maar altijd laten zien." Acht ploegen strijden om de titel van Europees kampioen en vrijdagavond wordt de kwartfinale afgetrapt door Duitsland en Spanje.

Feyenoord-doelman vertrekt