Nederige Unnerstall wil niets weten van titel als 'beste keeper uit Eredivisie': "Ik doe gewoon mijn werk"

Voor veel kenners is FC Twente-goalie Lars Unnerstall de beste doelman uit de Eredivisie op dit moment. De Duitse keeper krijgt dat ook vaak te horen van zijn ploeggenoten, maar wil er zelf niets van weten. Hij is bescheiden en zal dat naar eigen zeggen ook altijd blijven.

Niet alleen op televisie, maar ook zijn collega's vinden hem de beste keeper van de Nederlandse competitie. "Tot morgen, beste keeper van de Eredivisie", dat is wat zijn teamgenoten zeggen. "Het is heel mooi, maar mij zul je dat nooit over mezelf horen zeggen", vertelt de sluitpost in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tijdens wedstrijden zullen sommige spelers wel denken, zo dat is echt een beest. Daar haal ik als speler wel voordeel uit. Je begint al met een 1-0 voorsprong als je als keeper er echt staat."

Hoe goed de Duitser ook zal presteren onder de lat, voor hem is bescheiden zijn én blijven het belangrijkste. "Ik voel me nooit anders dan wie dan ook. Ik doe gewoon mijn werk en dat is toevallig ballen tegenhouden. Ik heb als speler veel liever dat we met de ploeg 4-3 winnen en dat ik dan twee fouten maak, dan dat we niet winnen. Ik heb een normaal en teruggetrokken leven nodig om op het veld te presteren."