10 video's die bewijzen dat Jean-Paul Boëtius Feyenoord sterker maakt

Jean-Paul Boëtius keert na een afwezigheid van twee jaar terug bij Feyenoord. Hij moet Eljero Elia doen vergeten, die op zijn beurt naar Basaksehir vertrekt. Boëtius keert na omzwervingen bij FC Basel en KRC Genk terug in Rotterdam. Tien video's die bewijzen dat de buitenspeler een versterking is voor de landskampioen.

Technisch zeer begaafd

Dat NEC afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie was ongetwijfeld een domper voor de ploeg uit Nijmegen. Enige goede nieuws is dat ze in de Jupiler League geen last hebben van Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler was op 3 maart 2013 onnavolgbaar in De Goffert. Boëtius hielp Feyenoord met twee doelpunten en diverse fraaie acties aan een simpele 0-3 zege. Net als Eljero Elia kan de technisch begaafde buitenspeler het iedere tegenstander lastig maken.

In Amsterdam zullen ze niet blij zijn met de terugkeer van Boëtius

Wie had er op 28 oktober 2012 gehoord van de naam Jean-Paul Boëtius? Ronald Koeman durfde het uitgerekend in de Klassieker aan om de toen 18-jarige buitenspeler te laten debuteren en zijn vertrouwen werd uitbetaald. Boëtius scoorde direct voor Feyenoord en hielp de Rotterdammers mede aan een 2-2 gelijkspel. Van plankenkoorts heeft de aanvaller dus bepaald geen last. Dit kan Feyenoord prima van pas komen in de Champions League. 

Tandem Boëtius en Vilhena weer herenigd

Voordat Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena doorbraken in de hoofdmacht van Feyenoord, speelden zij dertien jaar samen in de jeugd van de Rotterdammers. Geen wonder dat beide heren elkaar vaak en makkelijk vonden in het veld. Nu de hereniging een feit is, kan Het Legioen zich (opnieuw) verheugen op veel combinaties van het duo. Dat wordt genieten! 

In het buitenland ook trefzeker

Hoewel Boëtius bij FC Basel en KRC Genk slechts 31 wedstrijden (vaak invalbeurten) meespeelde, bewees de aanvaller het scoren niet verleerd te zijn. In competitieverband kwam de buitenspeler toch nog wel tot zeven doelpunten, niet onaardig. Om nou te zeggen dat zijn honger naar doelpunten in het buitenland gestild is; nee dat niet. Kan Feyenoord alleen maar goed van pas komen. 

Boëtius werd als voetballer gevormd op de pleintjes

Aanvaller voegt een flinke dosis humor toe aan de spelersgroep

Natuurlijk word je als profvoetballer geacht serieus te doen wanneer het moet, echter kan het ook geen kwaad om zo nu en dan een dolletje te maken. Met het gevoel voor humor zit het bij Boëtius wel goed, zo bewijst onderstaande video. Dat wordt lachen in de kleedkamer!