Nieuwe Feyenoord-trainer Priske is al heel bekend met Nederlandse taal

Brian Priske toonde op zijn eerste persmoment aan de Nederlandse taal al redelijk te kunnen beheersen. Zijn dankwoord voor Arne Slot en de beloftes aan de supporters werden wel in het Engels gedaan. De woorden van de nieuwe oefenmeester van Feyenoord leverden ook grappige misinterpretaties op.

Wat heeft Priske gezegd in zijn eerste persconferentie voor Feyenoord?

Priske begon zijn persmoment in het Nederlands, maar gaf al snel aan dat hij de taal nog niet voldoende machtig is om hier vloeiend mee door te gaan. De coach had mooie woorden voor Het Legioen. ''Zonder supporters zouden wij hier niet zijn, dus de supporters betekenen alles voor ons”, stelt Priske. ”Tijdens de wedstrijd hoop ik dat ze ons negentig minuten lang steunen. Aan het einde van de wedstrijd mogen ze kritisch zijn.”

Wat zegt Priske over opvolging van Arne Slot?

In Rotterdam treedt Priske in de voetsporen van Slot, die vele successen behaalde met dit Feyenoord. "Het geeft me een goed gevoel om Arne Slot op te volgen. Ik wil hem bedanken voor de fundamenten die hij heeft gelegd. Onze filosofie is vergelijkbaar en past ook bij de club. De spelers moeten alles geven", stelt de Deen. "Ik heb van de club begrepen dat ik Arne Slot altijd mag bellen. Dat ga ik ook zeker doen, maar ik wil eerst een eigen indruk krijgen van de mensen binnen de club. Zoals van de spelers en de staf."

Komische social media-reacties op eerste persmoment Priske

Eén moment van misinterpretatie leverde ook een aantal leuke opmerkingen op. Priske, die in het begin een woordje Nederlands sprak, gebruikte het woord ‘good’ ook een aantal keren in zijn eerste moment met de pers. Bij een aantal gebruikers op social media werd dit voor de grap geïnterpreteerd als een bepaald Nederlands scheldwoord. Bekijk de beelden hieronder:

Tekst gaat verder onder video

Transfers bij Feyenoord

Priske liet zich ook nog uit over een mogelijk vertrek van Dávid Hancko. “Natuurlijk zei hij daar wat over, maar dat kan ik niet met jullie delen. Ik denk dat dit niet de juiste manier is om te vertellen welke spelers we willen halen. Het zal altijd tussen mij, Dennis en de rest van de club blijven. De kans bestaat dat er enkele spelers gaan vertrekken, maar ik hoop dat er veel zullen blijven”, eindigt Priske. Hier kun je meer vinden over Feyenoords activiteiten op de transfermarkt.

Feyenoord-doelman vertrekt