Feyenoord heeft beet en presenteert Mitchell: wie is de aanwinst?

Feyenoord heeft in Jeyland Mitchell een nieuwe aanwinst gevonden. Het veelbelovende talent werd steeds concreter aan de Rotterdammers gekoppeld en is nu definitief binnen. Voetbalflitsen zet de stand van zaken rond de verdediger op een rijtje!

Komt Jeyland Mitchell naar Feyenoord?

De transfer van Jeyland Mitchell is afgerond door Feyenoord. De Rotterdammers wonnen de concurrentiestrijd van een aantal Europese topclubs en halen het Costa Ricaans talent in huis voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Op maandag 8 juli is hij officieel gepresenteerd op de eigen clubkanalen.

Voor hoeveel jaar tekent Jeyland Mitchell bij Feyenoord?

Volgens Voetbal International is de deal tussen LD Alajuelense en Feyenoord over Jeyland Mitchell rond. De negentienjarige tekent voor vijf jaar een contract in De Kuip. Tot medio 2029 is hij verbonden aan de stadionclub.

Wat zegt Dennis te Kloese over de transfer van Mitchell?

Te Kloese sprak eerder nog uit dat er haken en ogen waren voor de transfer van Mitchell, maar Feyenoord heeft doorgepakt en een definitieve deal beklonken. De Rotterdammers hebben een akkoord bereikt met LD Alajuelense, de vorige club van Mitchell. Onder andere Atlético Madrid was ook in de race voor de negentienjarige verdediger.

Wie is Jeyland Mitchell?

De fysiek sterke Mitchell komt uit Costa Rica, waar hij veel interesse geniet na zijn optredens in de Copa America. De centrale verdediger kreeg onder andere veel lof voor zijn optreden tegen de Braziliaanse sterspeler Vinícius Júnior. Voetbalflitsen heeft al eerder belangrijke informatie over Mitchell op een rij gezet.

Zelf was hij door het dolle heen na het tekenen van zijn contract in De Kuip. "Voor een jonge voetballer uit Costa Rica zoals ik is het natuurlijk een droom dat een indrukwekkende club als Feyenoord me wil hebben", spreekt hij vol trots. "Het is heel snel gegaan, van Alajuelense naar het nationale team en nu de stap naar Europa. Maar ik ben er nog niet, het begint nu pas. Ik wil bij Feyenoord slagen, de harten van het publiek veroveren en grote wedstrijden spelen in De Kuip. Dus moet ik elke dag opnieuw hongerig zijn en alles willen geven om nog beter te worden als voetballer. Daar heb ik heel veel zin in."

Er was zelfs al contact tussen twee spelers uit Costa Rica, die onlangs ook in de Eredivisie speelde. "Ik sprak met mijn manager en ik zei dat ik in de Champions League wilde spelen. Nu ik hier ben, wil ik kampioen worden met ons team en ik ga mijn best doen. Ik heb me goed ingelezen over de club. Deze club geeft me de kans om mezelf verder te ontwikkelen. Ik weet niet of ik de eerste Costa Ricaan bij Feyenoord ben, maar ik ken andere spelers die in Nederland speelden. Bryan Ruiz en Manfred Ugalde kwamen uit voor FC Twente. Ze stuurden me een bericht toen ze hoorden dat ik hierheen kwam en ze hielpen me."

Welke nieuwe spelers komen bij Feyenoord?

Mats Wieffer is met ingang van volgend seizoen speler van Broghton & Hove Albion, maar na de aanstelling van Brian Priske lijkt er steeds meer vorm te komen in de selectie. Hier vind je alle informatie over de transferzaken van de Rotterdammers.

Feyenoord-doelman vertrekt