Cultheld Wayne Shaw krijgt boete en schorsing voor pasteitje tegen Arsenal

Wayne Shaw heeft een boete en een schorsing gekregen van de Engelse voetbalbond FA. De 45-jarige doelman overtrad at een pasteitje tijdens de FA Cup-wedstrijd van zijn toenmalige club Sutton United tegen Arsenal (0-2), maar blijkbaar overtrad hij daarmee de wed.

Tijdens de wedstrijd was op televisie te zien hoe Shaw een pasteitje naar binnen werkte. Achteraf bleek dat enkele gokkantoren en bookmakers weddenschappen aanboden of de iets te zware doelman dat zou doen tijdens het duel. haw erkende dat hij van de weddenschap afwist, maar vond dat hij alleen maar een geintje had uitgehaald.

Twee maanden
De 45-jarige goalie, die inmiddels niet meer bij Sutton speelt, zei bij de BBC daarover: "We mogen niet gokken als full-time professioneel voetballer en ik heb dat ook niet gedaan. Het was gewoon een lolletje en ik had honger." Geen leuk geintje, vindt de FA. De bond schorst de cultheld voor twee maanden en geeft hem een boete van zo'n 410 euro. Omdat Shaw niet meer voetbalt, heeft de schorsing nog geen verdere gevolgen.