Verdeling Europese tickets bij KNVB bekerwinst NEC

De KNVB Beker is een cruciaal toernooi dat niet alleen om de eer draait, maar ook van groot belang is voor de verdeling van Europese voetbaltickets in Nederland.

De winnaar van de KNVB Beker krijgt een felbegeerd ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Scenario's Europees voetbal bij bekerwinst NEC

Wat zijn de scenario's als NEC de beker wint voor de clubs in de Eredivisie (voor de play-offs en Europees voetbal). 

Als NEC de KNVB Beker wint en zelf buiten de top 4 van de Eredivisie eindigt, verandert er niet voor de kampioen, de nummer twee en nummer drie. De nummers een en twee komen in het seizoen 2024-2025 uit in de groepsfase van de Champions League, de nummer drie speelt voorrondes Champions League. De nummer vier speelt in de derde voorronde van de Conference League, terwijl de winnaar van de play-offs het ticket voor de tweede voorronde van dit Europese toernooi ontvangt.

Al moet gezegd: NEC won nog nooit de KNVB beker ondanks vier eerdere finales

Invloed bekerwinst NEC op play-offs

NEC's bekerwinst kan ook invloed hebben op de play-offs, afhankelijk van hun positie. Als de Nijmegenaren de KNVB beker winnen en bij de eerste negen eindigen in de Eredivisie, zullen de play-offs plaatsvinden tussen clubs die op de vijfde tot en met negende plaats eindigen, uitgezonderd NEC. 

Als NEC buiten de top 9 valt, maar wel de KNVB beker wint strijden nummers 5 t/m 8 om het ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Check Teletekst pagina 818 en 819

Ajax hoopt op bekerwinst Feyenoord

Bij een vierde plek van Ajax hangt het Europees avontuur van de Amsterdammers af van Feyenoord's prestaties. Als Feyenoord in de top drie eindigt en tevens de beker wint, krijgt Ajax als vierde team een ticket voor de groepsfase van de Europa League. 

Lees: Alle KNVB bekerfinales van Feyenoord op een rij