'Vrienden van Feyenoord willen Jan de Jong eruit en weten ideale opvolger al'

De positie van Jan de Jong bij Feyenoord staat ter discussie en de Vrienden van Feyenoord zien de algemeen directeur het liefst vertrekken. De groep ondernemers zou graag zien dat Robert Eenhoorn, de huidig directeur van AZ, het stokje van De Jong overneemt. Dat schrijft De Telegraaf.

De Vrienden van Feyenoord hebben het echter niet voor het zeggen en moeten wat dat betreft afwachten wat de raad van commissarissen, onder leiding van voorzitter Toon van Bodegom en voormalig verdediger Sjaak Troost, van plan is. Eenhoorn is voormalig honkbalcoach en als geboren Rotterdammer van origine een Feyenoordfan. De Telegraaf schrijft dat De Jong tussen twee vuren in zit (de rvc en de vertrekkend technisch directeur Martin van Geel). "De vraag is of De Jong en Van Geel in de huidige situatie nog een uitdaging zien om het seizoen af te maken. Of sterker: of hen de kans wordt gegund het seizoen te voltooien", schrijft de krant over de huidige bestuurlijke situatie bij Feyenoord.

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst maakte in de winter al bekend dat hij na dit seizoen opstapt, en ook technisch directeur Van Geel vertrekt per 1 juli bij Feyenoord.