Waarom Slot tegen AZ toch weer moet kiezen voor Toornstra

In speelronde 24 neemt AZ het in eigen huis op tegen Feyenoord. Dit betekent voor trainer Arne Slot een terugkeer bij zijn oude werkgever. Meteen staat de hoofdtrainer voor een lastige keuze: moet Toornstra wel of niet in de basis beginnen? Wij vinden van wel en hier is waarom!

Geschorste Aursnes

De plek waar Toornstra zou gaan spelen zou op de plek zijn van de geschorste Aursnes. De Noorse middenvelder pakte in het duel tegen SC Cambuur zijn vijfde gele kaart en moet het duel uitzitten. De opties om Aursnes op te vangen zijn niet heel breed. Alleen Jorrit Hendrix en Jens Toornstra komen in aanmerking. Hendrix speelde tot nu toe drie wedstrijden voor Feyenoord sinds zijn komst van Spartak Moskou met een gemiddelde van negen minuten per wedstrijd. Toornstra daarentegen kent het systeem van Slot een stuk beter en is daarom een betere optie voor de wedstrijd tegen AZ.

Toornstra in topduels

Jens Toornstra en topduels is een duo wat al een tijd goed samen gaat. Zo scoorde de 32-jarige speler in drie wedstrijden voor Feyenoord tegen Ajax en twee keer in duels tegen PSV. Verder wist de veelzijdige speler ook het net te vinden tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse in 2017 en in Europa League duels tegen onder meer Sevilla, FC Porto en Rangers.

Duels tegen AZ

Ook tegen AZ is Toornstra belangrijk geweest voor Feyenoord. In 2017 maakt de middenvelder in de 21e minuut de 2-0 in een wedstrijd die uiteindelijk met 5-2 werd gewonnen door Feyenoord. In 2018 scoorde Toornstra zelfs in de KNVB Beker finale tegen AZ. Hij maakte de 3-0 in de 93e minuut. Komende zondag is het weer een wedstrijd met grote belangen en dus een perfecte wedstrijd voor Toornstra om belangrijk te zijn voor Feyenoord.

Bekijk hier de goal van Jens Toornstra in de KNVB Beker finale tegen AZ in 2018:

Ervaren speler

Naast dat Toornstra een belangrijke speler is, is hij ook een ervaren speler die precies weet welke rol hij moet invullen en hoe hij dat moet doen. Hierdoor kan Feyenoord met een andere tactische aanpak komen in Alkmaar en AZ verassen.  Arne Slot weet precies waar Toornstra goed in is en in wat voor verschillende rollen de speler kan excelleren. Een wapen die zondag goed van pas kan komen voor de Rotterdammers.

Knokt zich altijd terug

Op zijn 32e weet Toornstra inmiddels wel hoe het is om tegenslagen te krijgen in zijn carrière. Bij Feyenoord is Toornstra bij bijna elke nieuwe trainer op de bank beland. Toch weet de middenvelder zich altijd terug te knokken in de basis van de Rotterdamse club. Ook dit seizoen bij Slot moet de speler genoegen nemen met de bank. Hoewel de middenvelder vaak op de bank begint, laat Toornstra altijd werklust zien en wilt de speler altijd winnen.

Of Arne Slot voor Jens Toornstra kiest is nog de vraag. Als het aan ons ligt start de oud-speler van onder meer ADO en FC Utrecht zondag in de basis.

Feyenoord-doelman vertrekt