Toon Gerbrands over eventueel vertrek Hirving Lozano: "Alleen bij gekkigheid kan er iets gebeuren"

Toon Gerbrands over eventueel vertrek Hirving Lozano: "Alleen bij gekkigheid kan er iets gebeuren"

PSV nam Hirving Lozano afgelopen transferzomer over van het Mexicaanse CF Pachuca. De aanvaller is uitstekend begonnen aan zijn periode bij PSV en er gaan al geruchten over een wintertransfer van Chucky. Toon Gerbrands is echter niet van plan om hem in de winter al de deur uit te laten wandelen.

''In de winter zijn spelers altijd een stuk duurder''
De algemeen directeur van de Eindhovenaren benadrukt dat clubs die in januari interesse hebben in Lozano wel érg ver moeten gaan om Lozano weg te kopen uit Eindhoven. Hij ondertekende afgelopen zomer immers een contract dat afloopt in de zomer van 2023. "Op dit moment speelt er niks en in de winter zijn spelers altijd een stuk duurder", stelt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad.

''Hebben al eerder biedingen afgeslagen omdat we prijzen wilden winnen''
"Alleen bij gekkigheid kan er iets gebeuren en die lijn volgen we al jaren. We hebben eerder al hoge biedingen op Memphis Depay en Davy Pröpper afgeslagen omdat we prijzen wilden winnen", aldus de directeur. PSV kon Pröpper afgelopen winter voor veel geld aan Zenit Sint-Petersburg verkopen, maar uiteindelijk vertrok de middenvelder afgelopen zomer pas naar Brighton & Hove Albion.

​Hirving Lozano is sterk begonnen aan dit seizoen. De Mexicaan is momenteel topscorer van de Eredivisie. Chucky legde de bal al negen keer in het netje en gaf ook nog een drie assists.

​Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de eerste wedstrijden van Lozano: