Veel lof na prachtig tv-optreden Wim Kieft: "Echt een kanjer"

Prachtige tv maandagavond bij De Wereld draait Door, waar Wim Kieft samen met schrijver Michel van Egmond te gast was om zijn nieuwe boek te promoten. De ex-international met een verslaggevingsverleden ging openhartig het gesprek aan met presentator Matthijs van Nieuwkerk. Kieft hoopt de tijd van drugs en alchohol definitief achter zich te hebben gelaten. 

"Het was voor mij moeilijk om te stoppen met cocaïne én alcohol", zegt Kieft bij DWDD. "Dat vond ik moeilijk te doseren. Dus ik dacht: ik drink af en toe een glas en dan zal dat langzaam maar zeker wel goedkomen. Maar dan pakt die alcohol je zo meedogenloos. Dan kun je gewoon niet meer stoppen met drinken."

Terugval

Kieft dacht in 2014 van zijn verslaving af te zijn. Niets bleek minder waar. Na de komst van het eerste boek kreeg de voormalig voetballer een terugval, toen hij in Spanje was. "Ik heb vier dagen achter elkaar gedronken, werd het hotel uit geflikkerd en ik ben wakker geworden op het strand. Alleen maar ellende. Toen viel het kwartje en vanaf toen ging het eigenlijk omhoog."

Op Twitter stroomden de reacties binnen. Veel mensen zijn lovend over de eerlijke Kieft. 

Feyenoord-doelman vertrekt