Bosz ziet luchtpunt na 'stroperige' zege: "Als je zulke wedstrijden wint, word je kampioen'

Waar PSV in de eerste seizoenshelft het ene na het andere doelpunt in het net wist te leggen, is dat verhaal in de tweede seizoenshelft ietwat anders. Promovendus Almere City werd met 2-0 verslagen en de PSV'ers zagen dat het moeizaam verliep. 

Luuk de Jong schoot zijn ploeg naar de drie punten en kroonde zich daardoor tot matchwinner. Vlak voor rust pegelde hij overtuigend binnen op aangeven van Sergino Dest en in de tweede helft faalde hij niet vanaf de penaltystip, waardoor de aanvaller op zeventien treffers in de Eredivisie kwam. "Ik denk ook dat het aan Almere lag. Zij hadden een plan, probeerden compact te spelen", aldus de aanvaller, die de enige treffers van de wedstrijd voor zijn rekening nam", begint hij na afloop.

Volgens De Jong is dat te verklaren, want hij ziet ook dat er momenteel een blessuregolf gaande is op het middenveld. "Je ziet dat we niet echt de mensen op het middenveld of aan de zijkanten met het gezicht naar voren krijgen, waardoor ze acties kunnen maken of het spel kunnen versnellen. Dan wordt het lastig om er tussendoor te spelen. Soms lijkt het dan iets te statisch, dan moeten we meer bewegen."

Bosz tevreden met PSV-zege

Trainer Peter Bosz zag ook dat zijn ploeg wat moeite had met de promovendus uit Flevoland, maar is na afloop vrij duidelijk over hoe belangrijk het winnen is. "Zulke wedstrijden heb je ertussen en die moet je winnen, dan word je kampioen. Dat hebben we gedaan, we hebben ook de nul gehouden. Ik vind ook dat we verdiend hebben gewonnen, maar het was wel moeizaam", zegt hij tot slot.