Giovanni van Bronckhorst haalt zijn gelijk na 'gewaagde keuze' als trainer van Feyenoord

Toen Giovanni van Bronckhorst de jeugdige Justin Bijlow in augustus 2017 thuis tegen FC Twente voor de leeuwen gooide, werd de toenmalig trainer van Feyenoord voor gek verklaard. Bijlow was toen pas negentien jaar oud en dit zou volgens velen een te groot risico zijn. Hij kwam in het elftal omdat zowel Brad Jones als Kenneth Vermeer geblesseerd waren. Enkele jaren later is Bijlow de vaste nummer één van Feyenoord en zit hij tegen het Nederlands elftal aan. 

Van Bronckhorst blikt in gesprek met De Telegraaf terug op het jaar 2017, waarin hij Bijlow meerdere kansen gaf. "We werden voor gek verklaard toen we hem heel jong al eerste keeper maakten. Nu roept iedereen dat hij in de Oranje-selectie moet en mee moest naar het EK. Het is mooi om te zien dat Justin zich zo heeft ontwikkeld."

Toch wil Van Bronckhorst geen credits voor spelers die hij heeft laten debuteren: "Het mooie aan coach zijn, is dat je spelers kan helpen. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Ja, voor een speler zelf gaat het nooit snel genoeg. Je wilt altijd meer."