Blessurezorgen bij Ajax: Twee absolute sterkhouders missen duel met PEC Zwolle

Ajax treedt woensdagavond tegen PEC Zwolle aan zónder Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. Dat schrijft Voetbal International. Het duo is geblesseerd (lies en kuit) en er wordt bovendien geen enkel risico genomen met het oog op komend weekend, als het uitduel tegen AZ op het programma staat.

De Telegraaf schrijft dat De Jong inderdaad niet zal spelen tegen PEC, maar de wakkere krant meldt dat Ziyech nog een vraagteken is. De Jong werd overigens in de rust van het gewonnen duel met Fortuna Sittard (4-0) al gewisseld. Zakaria Labyad is volgens De Telegraaf de logische vervanger van Ziyech. Wat volgens de krant ook een optie is, is dat Noussair Mazraoui doorschuift naar het middenveld en Joël Veltman of Rasmus Nissen Kristensen de rechtsbackpositie bekleedt.

Ajax speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen PEC. Het duel stond eigenlijk gepland voor zaterdag 2 maart, maar de KNVB verplaatste het treffen zodat de Amsterdammers zich optimaal konden voorbereiden op de return in de Champions League tegen Real Madrid. Ajax heeft, met een duel minder gespeeld, vijf punten achterstand op koploper PSV.