Advocaat wil dat Feyenoorder en cultuurbewaker blijft: "Hier twee maanden heel goed met hem gewerkt"

Dick Advocaat vindt dat Sjaak Troost voor Feyenoord behouden moet blijven. Troost was het afgelopen halfjaar actief als interim-technisch directeur bij de Rotterdammers na het vertrek van Martin van Geel. Hij was daarvoor lid van de raad van commissarissen, en zou terugkeren in die functie wanneer er een nieuwe td gevonden was. Die is er nu met de komst van Frank Arnesen. 

Maar de aandeelhoudersgroep van de Vrienden van Feyenoord willen niet dat Troost nu terugkeert in de rvc, omdat hij zijn eigen beleid dan zou controleren. "Ik zou proberen op wat voor manier dan ook deze man voor Feyenoord te behouden", zegt Advocaat tegen De Telegraaf. "Ik ben hier twee maanden en ik heb heel goed met hem en Toon (van Bodegom, president-commissaris, red.) gewerkt."

Cultuurbewaker

Advocaat is fan van Troost. "Toon is meer op de achtergrond, dat is de grote man. Sjaak is nadrukkelijker aanwezig vanaf het begin bij alles. Dat doet hij in mijn ogen uitstekend." En Troost is een cultuurbewaker, denkt de trainer. Want het is een Feyenoorder, dat vergeet ook iedereen. En om die know-how van de ene op de andere dag weg te doen, vind ik zonde."