PSV-directeur Toon Gerbrands over verplaatsen Ajax-PEC: "Worden als kleine kinderen behandeld"

PSV-directeur Toon Gerbrands is niet te spreken over het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC van 2 maart te verplaatsen naar 13 maart. De voetbalbond wil Ajax hiermee ontzien van haar drukke programma naar aanloop van de Champions League-return tegen Real Madrid, maar Gerbrands is het hier niet mee eens.

Afspraken

"Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en FOX Sports gesproken”, zegt de directeur tegenover het Algemeen Dagblad. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd. We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."

Kleine kinderen

"We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen”, vervolgt Gerbrands zijn verhaal. "Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd. Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak. We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, FOX Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk."