Dit is waarom Slot bij Feyenoord zal blijven

Arne Slot kan al lange tijd niet meer stuk bij de fans van Feyenoord. De oefenmeester is succesvol in Rotterdam-Zuid, waar de kans op een zestiende landstitel enorm is. Slot werd al eens gelinkt aan de rivalen uit Amsterdam en lijkt komende zomer zelfs naar de Premier League te kunnen vertrekken. Toch lijkt de beste optie voor Slot in De Kuip aan het roer te blijven staan. Dit is waarom Slot zal blijven bij Feyenoord.

Financiële mogelijkheden

Nog niet zo lang geleden leek Feyenoord vanwege de financiële situatie volledig af te haken in de toekomstige races om het landskampioenschap. Maar daar is vandaag de dag helemaal niks meer van te merken. Over het seizoen 2022/23 gaf Feyenoord ruim 34 miljoen euro uit, waar er bijna zeventig miljoen in het Rotterdamse laadje kwam. Daarnaast lag een investering om de hoek, maar dat ging uiteindelijk niet meer door. Door die transfergekte kon Slot volledig aan zijn team bouwen, waar hij dat komende zomer wederom lijkte moeten gaan doen. Er is namelijk vermeende interesse in een aantal sterkhouders, waaronder voor Orkun Kokcü en Santiago Giménez. Dat brengt ons gelijk bij de volgende reden.

Eigen team neerzetten

Nadat Slot afgelopen zomer afscheid moest nemen van sterhouders Luis Sinisterra, Marcos Senesi, Tyrell Malacia, Fredrik Aursnes en Cyriel Dessers, kon de verbouwing van zijn selectie beginnen. Transferrecords werden verbroken, waardoor De Kuip met Quinten Timber, David Hancko, Igor Paixão, Santiago Gimenez en Sebastian Szymanski nieuwe pareltjes in huis haalde. Slot lijkt het volledige financiële vertrouwen te hebben, waardoor hij zijn eigen team kan neerzetten.

In de harten van Het Legioen

Nog voordat hij officieel aan het roer stond bij Feyenoord, leek Slot na zijn pikante vertrek bij AZ al niet meer stuk te kunnen bij Het Legioen. Daarbij haalde de oefenmeester ook nog eens de finale van de Conference League, waarin AS Roma te sterk was. Nu, bijna een jaar later, lijkt Feyenoord zich na zes jaar weer tot landskampioen van Nederland te gaan kronen en zit het in de kwartfinales van de Europa League.

Feyenoord op de kaart

Waar het bij Ajax al enige tijd zeer rumoerig is, lijkt het voor Feyenoord juist allemaal voor de wind te gaan. De club telt weer in Europa en maakt nog kans op twee prijzen. In de hoofdstad maakte men juist veel tegenslagen mee, met het vertrek van Marc Overmars en de zwakke beginfase met Alfred Schreuder aan het roer als absolute dieptepunten. Toch lijkt het weer iets beter te gaat met Ajax, dat na 428 dagen met Sven Mislintat een nieuwe technisch directeur te pakken had. Daarnaast behaalde het, ten koste van Feyenoord, de finale. Daar treft het PSV, de andere concurrent waar Feyenoord weinig last van heeft dit seizoen. Feyenoord staat bovenaan in de Eredivisie en telt weer mee in Nederland. Slot kan van de club weer een echte ‘power horse’ maken, waar het lang kan mee blijven doen om prijzen.

Miljoenen al eens afgewezen

Het huwelijk tussen Slot en Feyenoord lijkt dus dit in orde. Toch lonkt een stap naar de buitenlandse top. In Londen zoeken zowel Chelsea als Tottenham een nieuwe hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Daar zou men louter positief naar Slot kijken en flinke interesse in de Nederlander hebben. De financiële mogelijkheden die Slot in Rotterdam heeft, lijken te vervagen bij de honderden miljoen die het in de Premier League tot zijn beschikking heeft. Een stap nar Engeland lijkt voor de hand liggend, maar dan moet Feyenoord wel toestemming geven. Eerder dit seizoen zou Leeds United al miljoenen over hebben voor Slot, waar zijn werkgever vriendelijk voor bedankte. Mocht Chelsea of Tottenham zich inderdaad gaan melden voor Slot, dan is het maar de vraag of het dit keer wel gaat luisteren.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers