Wat een verhaal! Redacteur AT5 mist Real Madrid - Ajax, terwijl hij al in de rij stond, "In een seconde valt alles weg"

Het was een wedstrijd van, 'je zal er maar bij zijn geweest': Real Madrid - Ajax (1-4). Menko Arends van de Amsterdamse stadsomroep AT5 had een kaartje voor het duel in het Santiago Bernabéu, maar eenmaal in de rij bleek het ticket spoorloos verdwenen. De Ajax-supporter doet zijn verhaal. 

Na een vlucht, via Lissabon, komt Arends dinsdag aan in Madrid, samen met collega's en vrienden Alex en Jelle. "De dag is aangebroken. De dag dat Ajax geschiedenis zal schrijven. De dag waarover iedereen later zal zeggen; waar was jij toen Ajax wervelde? Met die hoop, maar wel een beetje lacherig stappen we het vliegtuig uit, de Spaanse hoofdstad in", schrijft Arends in een reconstructie voor AT5. 

Na een middag in de Spaanse hoofdstad is het tijd om naar het stadion te gaan. "Jelle en ik nemen afscheid van Alex, die op de reguliere tribune zal plaatsnemen. Wij gaan naar het uitvak. We moeten het enorme stadion daarvoor half 'ronden'." De heren checken hun zakken. Wat blijkt: Jelle is zijn telefoon kwijt. Arends voelt snel waar zijn telefoon is. Gewoon in zijn zak. Maar het kaartje? 

'Imposible'

"Ik voel. Maar ik voel niks. De schrik slaat in als een bliksemschicht. In een seconde valt alles weg. De euforie. De spanning. Ik weet het meteen. De pinpassen, de creditcard. Die kunnen me nu letterlijk gestolen worden. Maar het kaartje. Het kaartje is weg! Mijn interne proces zou ik niet eens meer als paniek omschrijven. Het is instant wanhoop. We lopen naar de politie. Die verwijst ons door naar mensen bij het stadion. Die verwijzen ons verder. Poortje 22, poortje 38. Overal is het antwoord hetzelfde. Imposible."

Met een foto van het kaartje op zijn telefoon probeert Arends toch het stadion in te komen. "Die laat ik bij alle ingangen zien. Can I please get in? Please? It's me! This is my passport! Soms heeft iemand medelijden en kom ik een trapje hoger. Maar dan staat er weer een onverbiddelijke Spanjaard. 'No! Only paper!"

"En dan geef ik me over. Als ik nu niet de wedstrijd ga kijken zie ik niks meer, alleen steen, takken en ellende. Ik loop naar een café aan de overkant en zie de herhaling van de 0-1 tussen de Spaanse bargasten. Bij de schitterende 0-2, de Zidadic, juich ik, maar krijg ik het ook moeilijk."

"Appjes stromen binnen: ''WTF!'  'Ben je daar nu?', 'Wat moet jij een topavond hebben!!!!! Niet te geloven...', 'Tering Menk, als je er dan toch een keertje bij bent... Ongelofeloos', 'Wat ben ik jaloers op jou!!!!. Wat een legendarische avond!!!!!'  Ik voel een traantje opwellen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Champions League Real Madrid - Ajax: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Edwin van der Sar kuste André Onana na historische zege op Real Madrid

Filmen voor documentaire Sergio Ramos werd stopgezet tijdens Real Madrid - Ajax

Opinie van de Week: Nederland leeft zich alweer uit in het bekende opportunisme over Ajax

Edwin van der Sar reageert op juichen bij #reaaja: "Normaal kan ik wél onbewogen wedstrijden kijken"

Van Gaal nuanceert succes Ajax: "Real Madrid was dominanter"

'Italiaanse topclub heeft na Real Madrid - Ajax genoeg gezien en gaat vol voor Ajacied'

Erik ten Hag genoot het meest van het feestvieren met André Onana na Real-uit

LOL: Twitteraccount Champions League gaat stuk om grapje Ajax over Team van de Week

"Ajax gaat de halve finale van de Champions League halen"

'Noussair Mazraoui dankzij CL-optredens op rader van twee Italiaanse topclubs'