Koeman schrok van Ajax: "Dan ben je wel heel ver gezakt"

Ronald Koeman is flink geschrokken van het niveau van Ajax. De bondscoach van het Nederlands Elftal vindt dat de Amsterdammers erg ver weggezakt zijn, maar ziet tóch een lichtpuntje.

Noa Vahle vraagt aan de bondscoach of het vertrouwen van de Ajacieden die zijn opgeroepen een flinke deuk heeft gehad. "Het lijkt met op dit moment niet leuk om daar te zijn", reageert Koeman op die bijna retorische vraag. Toch is hij niet negatief over Brobbey en Bergwijn. "Ik merk niks aan die jongens. Brobbey zie ik aan dat hij fitter is en oogt, dan hij vorig seizoen was. Bergwijn heeft altijd gebracht wat ik van hem vond, dus dat zijn voor mij geen vraagtekens."

Koeman vindt ook dat het niet goed gaat bij de Amsterdammers. "Gek hoe het daar nu allemaal gaat. Als je kijkt naar wedstrijden dan schrik je van het niveau. Als AZ nog zo simpel van Ajax wint, dan ben je wel heel ver gezakt." Koeman denkt ook niet dat de situatie snel zal veranderen. "De spelers zullen in ieder geval niet snel veranderen", besluit de oefenmeester pijnlijk.

Ook interessant