Deze spelers uit de Eredivisie en KKD zijn te bewonderen op de Afrika Cup

Over een paar uur is het zover: dan gaat de Afrika Cup weer van start. Welke spelers uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn van de partij op de 34ste editie van het Afrikaanse landentoernooi? Voetbalflitsen brengt je een overzicht!

De Afrika Cup wordt dit jaar georganiseerd door Ivoorkust en loopt van zaterdag 13 januari tot en met zondag 11 februari. Senegal is de titelverdediger van het tweejaarlijkse voetbalspektakel. Gastland Ivoorkust speelt zaterdag om 21.00 uur de openingswedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Fortuna Sittard-middenvelder Deroy Duarte behoort tot de Afrika Cup-selectie van Kaapverdië, dat ingedeeld is in groep B. De Blauwe Haaien nemen het daarin op tegen Egypte, Ghana en Mozambique. Wie ook geselecteerd is voor het Kaapverdisch voetbalelftal, is FC Groningen-middenvelder Laros Duarte.

Feyenoord kan voorlopig geen beroep doen op Yankuba Minteh. De vleugelaanvaller is met Gambia te bewonderen op de Afrika Cup. De Gambianen nemen het in groep C op tegen Senegal, Kameroen en Guinee.

Ook Ramiz Zerrouki is voorlopig niet present in Rotterdam-Zuid. De middenvelder van Feyenoord maakt deel uit van de Afrika Cup-selectie van Algerije, dat in groep D Burkina Faso, Mauritanië en Angola treft. In de 27-koppige selectie van Burkina Faso zien we ADO Den Haag-doelman Kilian Nikièma terug.

Walid Regragui, bondscoach van Marokko, heeft in zijn selectie voor de Afrika Cup een plekje ingeruimd voor PSV-middenvelder Ismael Saibari. De Leeuwen van de Atlas stuiten in groep F op Congo-Kinshasa, Zambia en Tanzania.

Spelers uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie op de Afrika Cup

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers