"Als Ajax landskampioen wordt, mogen Mislintat en Steijn er vijf jaar bij krijgen"

Het seioen is pas net onderweg, maar Aad de Mos schrijft Ajax nu al af voor de landstitel. De voormalig trainer gelooft niet meer in de Amsterdammers op basis van wat hij tot nu toe heeft gezien.

In gesprek met Voetbal International wordt De Mos gevraagd naar zijn mening over het huidige beleid bij Ajax. "Dit is een hele ongezonde situatie. Als je zoveel spelers weg laat gaan, moet je toch je selectie weer aanvullen", vertelt hij.

"Normaal gesproken koop je spelers die het geheel sterker maken, maar dit zijn allemaal nieuwe spelers die allemaal iets anders gewend zijn. Nu is iedereen vreemdeling", gaat de oud-coach van onder meer Ajax en PSV verder. "Voor een trainer is dat een hele vervelende situatie. Steijn ziet zelf ook dat het allemaal nog niet geweldig is".

De Mos denkt dat 'velen' door de mand gaan vallen. "Misschien zijn er spelers die het meteen goed doen, maar alsnog is er geen team. Josip Sutalo, Jorrel Hato en Jay Gorter zijn voor mij geen probleem, maar ik heb wel vraagtekens over de backposities en de verhoudingen op het middenveld".

Of Ajax dit seizoen landskampioen wordt? "Nee, Ajax schrijf ik af", stelt De Mos. "Het gaat tussen PSV en Feyenoord. Ik geloof niet meer in Ajax, op basis van wat ik tot nu toe heb gezien. En als ze wel kampioen worden, mogen Mislintat en Steijn er van mij vijf jaar bij krijgen. De wedstrijd tegen FC Twente wordt heel belangrijk met welk gevoel je een week later thuis tegen Feyenoord speelt".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers