Commentator Sierd de Vos over Rulli: "Er bestaat een misverstand over hem"

Het is slechts een kwestie van tijd tot Gerónimo Rulli gepresenteerd gaat worden als nieuwe doelman van Ajax. De Argentijn komt over van het Spaanse Villarreal CF. Door zijn jarenlange ervaring in La Liga kan commentator Sierd de Vos een goed oordeel vellen over de sluitpost.

Volgens de markante voetbalverslaggever is de 30-jarige keeper niet bang om mee te voetballen en beschikt hij over een goede techniek. "Hij stelt zich heel goed op en is heel snel. Hij is 1.89, maar voor die lengte enorm beweeglijk, elastisch zou ik haast zeggen. Hij heeft enorm goede reflexen", zo laat El Sierd weten. Donderdagochtend nam Rulli al afscheid bij zijn huidige werkgever.

Hij neemt na een slordige drie jaar afscheid van het Spaanse land, maar was niet altijd de eerste keuze van de trainer. Hij moest namelijk Sergio Asenjo boven zich dulden, maar sinds zijn vertrek kreeg de Argentijn de voorkeur onder de lat van Villarreal CF. "Er bestaat een misverstand over hem. Rulli is niet altijd eerste keeper geweest van Villarreal, dat was altijd Sergio Asenjo. Die is opgeleid bij Atlético Madrid, en is een geweldige keeper, zou daar zelfs eerste doelman zijn boven David de Gea en Thibaut Courtois", besluit De Vos.