Ten Hag wil Frimpong terug naar Manchester halen: ‘Gesprekken gestart’

Erik ten Hag ziet in Jeremie Frimpong zijn nieuwe rechtsachter, zo weet Florian Plettenberg van Sky Sports te vertellen. De 22-jarige Nederlander staat momenteel bij Bayer Leverkussen onder contract en kent daar een uitstekend seizoen.

Frimpong werd geboren in Nederland, maar vertrok op jonge leeftijd al naar Engeland waar hij in de jeugd speelde bij Manchester City. Zijn debuut voor de hoofdmacht maakte hij nooit en in 2019 vertrok hij naar Celtic. Na twee goede seizoenen daar vertrok hij in de zomer van 2021 naar Bayer Leverkussen. In alle competities was Frimpong dit seizoen goed voor acht doelpunten en negen assists, wat opmerkelijke cijfers zijn voor een rechtsachter. Bij de aankoop van Frimpong wordt er bij Manchester United hoogstwaarschijnlijk afscheid genomen van Aaron Wan-Bissaka. De Nederlander zal vervolgens de strijd moeten aangaan met Portugees international Diogo Dalot.

Oranje-debuut

Ondanks zijn goede prestaties moet Frimpong nog altijd wachten op zijn debuut bij Oranje. Hij werd niet opgeroepen voor het WK en werd ook gepasseerd voor de meest recente interlandperiode onder bondscoach Ronald Koeman, tot groot ongenoegen van veel Oranje-fans.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers