Samenvatting Jagiellonia Bialystok-Ajax 1-4 (alle goals)

Ajax lijkt zich verzekerd te hebben van een plek in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers boekten een overtuigende 1-4 overwinning op Jagiellonia Bialystok, de kampioen van Polen. Chuba Akpom, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor de club, was de grote man met een hattrick. Over een week is de return in de Johan Cruijff Arena, maar dat lijkt een formaliteit.

Samenvatting Jagiellonia Bialystok-Ajax 1-4

Binnen vijf minuten stonden de Amsterdammers al met 1-0 achter. Het was een hoop geklungel van onder andere Remco Pasveer. Spits Adrian Dieguez profiteerde en scoorde. Gelukkig voor Ajax duurde de achterstand niet lang. Chuba Akpom kreeg de bal en maakte hem keurig af. De ploeg van Farioli bleef doorgaan en Godts wist nog binnen het half uur de 1-2 te maken.

Ajax pakte in de tweede helft door. Chuba Akpom maakte zijn tweede goal. Hij eindigde de wedstrijd met een penalty. De Engelse spits eiste gelijk de bal op en maakte hem keurig af. Niet veel later kregen de Amsterdammers nog een penalty. Terwijl het publiek de naam van Brobbey scandeerde, stond Mika Godts achter de bal om zijn tweede goal te maken. Helaas miste de Belg. Ajax won wel met 1-4.

Wat was de opstelling van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok?

Akpom startte wederom in de basis. Dat betekende dus dat er geen plek was voor Brian Brobbey. Steven Berghuis nam plaats op het middenveld naast aanvoerder Jordan Henderson. Nieuwkomer Daniele Rugani zat op de bank.

Ajax-fans krijgen klappen in Poolse stad

De dag begon slecht voor fans. Bekijk hier wat er precies gebeurde in de stad

Ajax is tot hier gekomen na de bizarre penaltyreeks tegen Panathinaikos, een week eerder.