"Hélène Hendriks shockeert met grap over vader van André Hazes jr."

Hélène Hendriks veroorzaakte zondag een golf van reacties met haar controversiële grap in het tv-programma De Oranjezondag. Tijdens de uitzending beweerde Hendriks met een knipoog dat oud-voetballer John de Wolf, assistent-trainer bij Feyenoord, de vader is van André Hazes jr. Hoewel het bedoeld was als een luchtige grap, viel deze niet bij iedereen in goede aarde. De Wolf reageerde terughoudend, en ook Hendriks heeft er achteraf spijt van.

Wat zei Hélène Hendriks precies?

Aan het begin van De Oranjezondag liet Hendriks doorschemeren dat ze de "echte vader" van André Hazes jr. zou onthullen. Ze stelde kijkers twee opties voor: oud-voetballer John de Wolf of Marco Eijk, een naam die ook al eens rondging op internet. Naar eigen zeggen wilde ze wat humor in het programma brengen, maar sommige kijkers merkten niet dat het slechts een grap was.

Aan het einde van de uitzending kwam het hoogtepunt toen Hendriks een oude clip van De Wolf liet zien waarin hij zei: “Het was niet helemaal gepland.” Daarna volgde haar ‘onthulling’: "John de Wolf is dus de vader van André Hazes junior." Tafelgast Hans Kraay jr. voorspelde meteen: "Je hebt John de Wolf morgen op je dak."

Hoe reageerde John de Wolf?

De Wolf reageerde luchtig op de ophef in een interview met De Telegraaf: “Het is niet grappig. Maar we moeten het niet groter maken dan het is. In principe lach ik erom.” Hij voegde er lachend aan toe dat hij er klaar mee was, met een emoji van drie huilende gezichten erbij. De oud-voetballer lijkt het dus wel van zich af te kunnen zetten, al was het niet zijn humor.

Wat vond Hendriks er zelf van?

Hendriks gaf later aan niet heel tevreden te zijn over haar eigen grap. Ze zei: “Ik heb dat niet gevolgd op de socials. Maar als ik het zelf achteraf bekijk, is het niet de meest geslaagde grap geweest.”  Op sociale media regende het kritiek; sommige kijkers vonden de grap smakeloos en ver gingen in hun reacties.

Hoe reageerden kijkers?

De grap van Helene Hendriks zorgde voor uiteenlopende reacties, vooral op platform X (voorheen Twitter). Eén kijker schreef: “Hoe smakeloos wil je het hebben; meerdere keren aangeven dat je zo de echte vader van André Hazes gaat onthullen. Echt heel erg laag. Wie bedenkt dit?” Deze reacties laten zien dat Hendriks met haar humor zeker niet iedereen aan het lachen kreeg.

Scoorde De Oranjezondag door de ophef een kijkcijferrecord?

Ondanks de gemengde reacties bereikte De Oranjezondag afgelopen zondag een record met maar liefst 1,19 miljoen kijkers. Het blijft de vraag of dit te danken is aan de verwachte 'onthulling', maar feit blijft dat Hendriks de kijkers wist vast te houden. Het programma trekt daarmee steeds meer bekijks en wordt wekelijks gevolgd door een grote schare fans.

Wat vinden kijkers van de grap over André Hazes Jr.?

  • Veel kijkers uiten hun kritiek online.
  • Men noemt de grap smakeloos en over de grens.

Hoe beïnvloedt deze grap de reputatie van De Oranjezondag?

  • Ondanks de kritiek blijven de kijkcijfers stijgen.
  • De controversie lijkt een publiek te trekken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers