Van der Vaart over oud zeer in Argentinië-uitspraak Van Gaal: "Zo is hij"

Louis van Gaal liet zich eerder deze week uit over de WK-winst van Argentinië. De ex-bondscoach is van mening dat Messi wereldkampioen moest worden en Rafael van der Vaart kan die mening wel begrijpen. De mening wordt niet alleen gevormd door zijn karakter, zo concludeert de analist bij Op1.

"Zo is hij", zegt Van der Vaart als het onderwerp op tafel komt. Hij vindt echter ook dat de mening van Van Gaal ergens op gebasseerd is.  "Ik heb natuurlijk dat WK gedaan als analist. Ik stoorde me ook heel erg aan de Argentijnen, dus ik snap wel waar zijn frustratie en woede vandaan komen", laat de ex-international weten. De intervies met Van Gaal stellen ook na zijn loopbaan niet teleur.  "Hij is toch de leukste man om te interviewen. Als je hem hier aan tafel hebt, dan kun je sowieso vier mensen weglaten. Geweldig."

De bondscoach tijdens het WK in Qatar vond dat de scheidsrechter strenger was voor zijn elftal dan voor de Argentijnen, maar dat is Van der Vaart niet met Van Gaal eens. "We hebben de wedstrijd terecht verloren, zo was het ook. Maar ik kan me wel een beetje voorstellen dat hij zich zo voelt. Je gaat over sommige dingen wel nadenken natuurlijk. Alleen... zo lang na dato moet je dit eigenlijk niet meer zeggen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers