Heitinga trots op vaste aanstelling: "Daar hoef je niet over na te denken"

John Heitinga mag het seizoen bij Ajax als hoofdtrainer afmaken, dat kreeg hij donderdagmiddag definitief te horen. Hij werd aangesteld na het ontslag van Alfred Schreuder en onder zijn leiding werd op bezoek bij Excelsior voor het eerst gewonnen sinds oktober in de Eredivisie. Hij is trots op het vertrouwen en blij met de komst van assistent Dwight Lodeweges.

"Daar hoef je niet over na te denken. Je weet niet of en wanneer je de kans krijgt, ik kan me alleen maar goed voorbereiden", zegt hij in gesprek met de clubkanalen. "Ik werk met discipline en herhaling, dat levert resultaat op. Het is belangrijk dat we resultaat gaan halen op de manier zoals wij willen spelen. Aanvallend, dus met wat risico. We willen dominant spelen, dat hoort bij Ajax. Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hoop dat ik er samen met mijn staf kan overbrengen op de groep, en dat we dat terugzien op de velden."

De komst van Lodeweges als assistent-trainer stemt hem tevreden. "Voor mij is het ook belangrijk dat er een ervaren man naast mij staat. Er zijn nog wel wat dingen waar ik tegenaan loop. We hebben gesproken over wat er nodig is, en wie dan het beste bij mij en binnen de staf past", licht Heitinga toe na de aanstelling van zijn nieuwe collega.

Perspectief voor de toekomst

Over de toekomst is de ras-Ajacied glashelder. "Het allerbelangrijkste is dat we vastigheden creëren en dat de kleur terug op de wangen komt, en dat we zondag de drie punten mee uit Leeuwarden naar Amsterdam nemen. Bij Ajax gaat het alleen om kampioen worden en zorgen dat je in de Champions League speelt. Nu is het zaak dat de spelers hun plek verdienen." Vooralsnog is zijn benoeming tot het einde van dit seizoen, maar wellicht weet Heitinga te imponeren in de komende maanden.