Steven Berghuis doet zijn verhaal en ontkent vechtpartij en uitschelden Van Bronckhorst

Steven Berghuis werd afgelopen zondag tijdens FC Utrecht - Feyenoord uit de basis gehouden door Giovanni van Bronckhorst. De buitenspeler van Feyenoord zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij en de trainer hebben uitgescholden, maar dat is volgens Berghuis niet waar.

"Ik ben niet betrokken geweest bij een vechtpartij. Ik heb ook de trainer niet verrot gescholden. Het ging om een tackle", aldus Berghuis woensdagmiddag tegenover RTV Rijnmond. Berghuis wil graag uitleggen hoe het zit, omdat er zondag onduidelijkheid over ontstond. Van Bronckhorst meldde dat hij de aanvaller om tactische redenen had gepasseerd, terwijl FC Utrecht-coach Dick Advocaat voor de wedstrijd al aangaf dat hij wist dat er 'iets' gebeurd was met Berghuis. Ook de Feyenoorder zelf vertelde na afloop dat hij om disciplinaire redenen op de bank begon. "Er wordt veel gespeculeerd, logisch. Ook door de manier waarop wij communiceerden. Ik zou de trainer nooit verrot schelden, iedereen kent mij. Ik ben soms vervelend, ben ambitieus, en baal ervan hoe het nu gaat met Feyenoord", stelt Berghuis woensdag.

Communicatie

Berghuis vindt dat er beter gecommuniceerd had moeten worden. "Ik heb er geen problemen mee als wordt geschreven dat ik een slechte wedstrijd heb gespeeld, maar dit gaat om mij als persoon en om mijn carrière. Wij hadden beter moeten communiceren."

Van Bronckhorst bevestigt verhaal Berghuis op persconferentie voor Feyenoord - sc Heerenveen:

Berghuis zondag na FC Utrecht - Feyenoord: