BREAKING: 'Vitesse gered dankzij gedeeld eigenaarschap'

Vitesse blijft bestaan. Dit dankzij een gedeeld eigenaarschap, zo meldt De Gelderlander. Diverse bronnen hebben de nieuwssite laten weten dat een Amerikaanse en een Nederlandse eigenaar de handen ineen slaan om Vitesse te helpen blijven bestaan.

Is Vitesse gered?

Vitesse ontsnapt aan faillissement dankzij miljoenen van nieuwe geldschieters. Een deal, die nog definitief gesloten moet worden, moet eerst goedgekeurd worden door de licentiecommissie van de KNVB. Maandag zullen de Arnhemmers een sluitende begroting indienen in Zeist, waarbij een bankgarantie als voorwaarde geldt.

Deadline nadert

De noodlijdende club heeft tot middernacht om alles op orde te krijgen. Hoewel de clubleiding geen commentaar wil geven tegenover De Gelderlander, is duidelijk dat crisismanagers Edwin Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan nauw hebben samengewerkt met de licentiecommissie om een reddingsplan op te stellen. Als het plan slaagt, wordt Vitesse van de ondergang gered, meldt De Gelderlander. De club zal echter wel door moeten met een broodmagere selectie, zo lieten deze spelers weten te willen vertrekken.

Feyenoord-doelman vertrekt