VAR Van Boekel maakt zich niet geliefd tijdens #slbint: "Die scheids trapt er gewoon in"

SL Benfica en Inter speelden dinsdagavond tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League. De Italianen wonnen, mede door een benutte penalty, met 0-2 van de Portugezen. Na afloop ging het bij de Benfica-trainer, en oud-oefenmeester van PSV, Roger Schmidt over de arbitrage tijdens het duel.

Michael Oliver, de scheidsrechter van dienst, gaf Inter in de 82e minuut een strafschop. Dit deed hij nadat de VAR, Pol van Boekel, hem naar het scherm had geroepen om te komen kijken naar het moment. Er werd een handsbal geconstateerd en de bal ging op de stip. Romelu Lukaku ging erachter staan en schoot zo de eindstand op het scorebord.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

"We waren ongelukkig bij de penalty", houdt Schmidt zich tegenover Eleven Sport nog op de vlakte. "Ik denk dat we er zelf ook een of twee hadden kunnen krijgen. We hadden pech met de beslissingen van de arbitrage, maar we moeten het accepteren. We bleven na die eerste tegengoal in het duel. De spelers gaven alles en bleven vechten. We creëerden een paar goede kansen en toen kregen we een penalty tegen. Dat was het verhaal van de wedstrijd."

Ronald de Boer, analist bij Ziggo Sport, was het eens met de lezing van Schmidt. Hij begreep niks van de beslissing van de scheidsrechter om een penalty te geven: "Het is een natuurlijke actie, maar Van Boekel laat hem naar het scherm lopen en hij trapt er nog in ook. Ik word hier zo moe van."