Yamal neemt huiswerk mee naar EK in Duitsland

Lamine Yamal is op dit moment een van de grootste talenten ter wereld. Het zou helemaal niet zo’n gek scenario zijn als hij Spanje naar de vierde EK-titel schiet. Veel mensen vergeten dat de sensatiemaker slechts zestien jaar oud is. Dat maakt hem leerplichtig en hij neemt dan ook keurig zijn huiswerk mee naar Duitsland.

Yamal aan het huiswerk in het spelershotel

In de voorbereiding gaf Yamal twee assists voor het Spaanse elftal. Ondertussen zit de nationale ploeg al in Der Öscherberghof in Duitsland. Op de dinsdag voordat het EK begint, maakte de buitenspeler van FC Barcelona daar nog keurig zijn huiswerk.

“Ik heb mijn huiswerk meegenomen omdat ik in het 4e jaar van de middelbare school zit”, begint Yamal in een gesprek met AS. Vanuit het spelershotel volgt hij de lessen digitaal. “Ik hoop dat de leraar me niet in de gaten gaat houden”, zegt een typische ondeugende zestienjarige.

Jongste EK-speler ooit

“Ik hoop dat de leraar mij een beetje gunt”, aldus Yamal. De leraren zullen ongetwijfeld de televisie aanzetten op zaterdag 15 juni. Dan neemt Spanje het in de eerste wedstrijd van het EK op tegen Kroatië. Als het talent speeltijd krijgt, is hij de jongste speler ooit op het Europese toernooi. Hij verbreekt daarmee het record van de Pool Kacper Kozlowski, die zeventien jaar en 246 dagen oud was tijdens het EK in 2021.

Het verschil in talent is groot tussen de twee voetballers. Bij Barça heeft Yamal al 51 wedstrijden in de benen, waaronder tien Champions League-wedstrijden. Hij scoorde zeven keer en gaf tien assists. De prestaties zorgden voor een plek in het Spaanse elftal, waar hij zeven interlands op zijn naam heeft staan. De vleugelaanvaller maakte daar al twee doelpunten en gaf vier keer de beslissende eindpass. Er wordt dan ook verwacht dat de smaakmaker een basisplaats zal krijgen in Duitsland.

Alles over het EK 2024

Vrijdag 14 juni trappen gastland Duitsland en Schotland het EK af. Bekijk hier alle info over het toernooi in Duitsland en het volledige speelschema

Feyenoord-doelman vertrekt