De Ligt ook volgend seizoen speler van Ajax? "Geen idee, ik ben nu nog volop in de titelstrijd"

Matthijs de Ligt ontkent dat zijn bezoekje aan Barcelona iets te maken heeft met een overstap naar de gelijknamige Catalaanse voetbalgrootmacht. De verdediger van Ajax was de afgelopen week een paar dagen Spanje. "Hoe het in Barcelona was? Lekker weer, ik heb genoten."

De 18-jarige voetballer wordt al een tijdje in verband gebracht met FC Barcelona. "Als ik naar Londen was gegaan, waren er nu andere clubs voor mij… Ik laat me er zelf niet door gek maken", reageert De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind het eigenlijk wel grappig dat iedereen het zo ziet. Wanneer ik beslis of ik volgend jaar nog bij Ajax speel? Geen idee, ik ben nu nog volop in de titelstrijd. Daar focus ik mij nu volledig op, dat is het belangrijkste."

"Voor de roddelpers is het leuk, die hebben weer een primeurtje. Mij maakt het allemaal niet uit, ik vind het prima als jullie erover schrijven", gaat de international van het Nederlands Elftal verder. "Het enige wat moeilijk is, is dat ik blijkbaar niet op vakantie kan zonder dat ik geruchten aanwakker."